Четвртак, 7. 12. 2017.

Donacija Japana Poljoprivrednoj školi

 psjapan3 

Prvi sekretar Ambasade Japana u Srbiji Masajoši Jamato danas je svečano predao na korišćenje  najsavremeniji traktor sa savremenom opremom đacima i profesorima Srednje poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ .

U prisustvu zamenika predsednika Opštine Prokuplje, Miroljuba Paunovića i većnice za obrazovanje Opštine Prokuplje Maje Ranđelović, ovu vrednu donaciju, dar naroda Japana  primio je direktor  škole Nebojša Bjelić.

Osim traktora, japanska ambasada je školi, u kojoj se u 18 odeljenja školuje 407 učenika, za različita poljoprivredna zanimanja,  donirala i savremeni trobrazni plug i balirku-presu čija ukupna vrednost iznosi 72.000 evra.

psjapan

-Zahvaljujem se  Opštini Prokuplje na naporima koje ulaže u poboljšanje uslova obrazovanja  i svima koji su dali svoj lični doprinos kako bi ova donacija došla u prave ruke. Ova vredna oprema obezbediće još bolje uslove za kvalitetnije sprovođenje praktičnog dela nastave, rekao je Jamato i dodao da očekuje da će dobri odnosi pomoći u saradnji između Japana i Srbije i da će se i ubuduće produbljivati i biti sve kvalitetniji i sadržajniji.

-U ime lokalne samouprave i građana Prokuplja zahvalio bih se Ambasadi i narodu Japana za sve donacije koje su do sada uputili našoj opštini , rekao je zamenik predsednika Opštine Prokuplje  Miroljub Paunović.

On je precizirao da je ovaj prijateljski narod posebno pomagao prokupačkim osnovnim i srednjim školama kao i zdravstvenim ustanovama.

Prema njegovim rečima oprema koju je dobila Poljoprivredna škola je jako vredna i značiće mnogo učenicima i profesorima ove,  jedne od najboljih  škola u Srbiji.

psjapan5

Takođe je podvukao da su ovakva savremena sredstva neophodna tokom sticanja znanja  u cilju  napretka i primene novih tehnologija  u poljoprivrednoj proizvodnji.

Direktor škole Bjelić  je zahvalio Ambasadi Japana i naglasio da je ovakav vid savremenog pristupa u nastavi i pravi put do sticanja kvalitetnog znanja koje je primenjivo kasnije u praksi u cilju podizanja kvaliteta poljoprivredne proizvodnje u Srbiji.

On je rekao da su veliki doprinos u ostvarivanju ovako dobre saradnje sa japanskom Vladom dali Ministarstvo poljoprivrede i tehnološkog razvoja  Republike Srbije kao i Opština Prokuplje.

 


« nazad