Уторак, 12. 9. 2017.

Nevreme nanelo štete

nevreme%2011

Radnici JKP „Hameum“ su od ranih jutarnjih sati na terenu i užurbano rade na čišćenju javnih površina posle sinoćnih vremenskih nepogoda. Nevreme koje je zadesilo teritoriju opštine Prokuplje izazvalo je i prekid u snabdevanju električnom energijom, zbog čega je i vodosnabdevanje pojedinih delova grada bilo u prekidu.

-Sinoć oko ponoći otklonjen je kvar na pumpnoj stanici „Bumburek“ i podzemnim bunarima „Grčki mlin“, nastao usled snažnog olujnog vetra. U toku noći normalizovano je vodosnabdevanje koje je bilo obustavljeno zbog prekida električne energije, saopštili su nadležni u JKP „Hameum.“

Na vodovodnoj mreži  došlo je do kvara u ulici Mramorskoj i Alekse Šantića, koji su otklonjeni u popodnevnim satima. Ekipe JKP „Hameum“ danas rade na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u  Karađorđevoj, Pojatskoj, Francuskoj ulici, kao i u ulici Ive Andrića i 9. oktobar. 

Olujni vetra čupao je stabla, lomio grane sa drveća, nosio crep sa krovova kuća a u centru grada oboren  je  jedan od najvećih bilborda. Oluja je oštetila i zgradu Apoteke, polomljen je semafor-sat koji je građane obaveštavao o tačnom vremenu i temperaturi, a oštećen je i deo fasade. Ovakvo nevreme sa jakim udarima vetra ne pamte ni stari Prokupčani.

nevreme%2012   nevreme%2013  nevreme1%204

 

 


« nazad