Уторак, 12. 9. 2017.

Škola glume u Domu kulture

skola%20glume%201

Treću godinu zaredom, sa početkom školske godine u prokupačkom Domu kulture počinje  da radi škola glume. Ona je otvorena za sve učenike osnovnih škola, koji vole scenu i scenski nastup, a uz to su talentovani za ovu vrstu umetnosti.

Kao i do sada, sa mladim glumcima radiće profesionalna glumica Tijana Petrović, a kruna zajedničkog rada i ovaj put biće predstavljena  godišnjim ispitom, koji će se sastojati od predstave.
Škola glume Doma kulture nastala je na tradiciji Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ sa ciljem kulturno-umetničkog obrazovanja, jačanja potencijala i razvoja ličnosti dece i mladih. Kroz upoznavanje i praktikovanje tehnika glumačkog zanata u ovoj školi će polaznici raditi na razvoju mnogih stvaralačkih sposobnosti, koje će im omogućiti da prethodno stečena znanja, upotrebe na nov i originalan način.
Program škole glume pri Domu kulture zasnovan je na principima rada Akademije umetnosti i prilagođen je deci osnovnoškolskog uzrasta. Posebno važno, kako navode u Domu kulture, jeste praktična primena naučenog, koja se ostvaruje u vidu javnih nastupa.
Svi koji vole scenu još uvek mogu da se upišu u ovu školu glume čiji časovi će biti organizovani u Domu kulture. Telefon na koji se možete bliže informisati je 027 324/370 i 027/321/086 od 7 časova i 30 minuta do 20 časova, kao i lično u prostorijama ove ustanove kulture u Prokuplju. 
skola%20glume%202
 

« nazad