Петак, 11. 8. 2017.

Asfaltiranje prokupačkih ulica

radovi%20ulica%201 radovi%20ulica%202

 Kako navodi član Opštinskog veća za infrastrukturu u Opštini Prokuplje Milan Aranđelović, do kraja meseca septembra, u Prokuplju će biti asfaltirano sedam ulica.

-One ulice koje su planirane da budu asfaltirane u ovoj godini, biće i završene. Reč je o Vidovdanskoj, Jevrejskoj, Mostarskoj, Božurskoj, zatim Pojatskoj, Nišavskoj i Moravskoj ulici. Biće asfaltirano više od dva kilometra, rekao je Aranđelović i dodao da je ukupna vrednost ovih radova, koji će se finansirati iz budžeta Opštine Prokuplje 45 miliona dinara.

Uporedo sa asfaltiranjem obavlja se i krpljenje udarnih rupa, najpre u najprometnijim, a onda i manje prometnim prokupačkim ulicama.

radovi%20ulica%203 radovi%20ulica%204

Prioritet je grad, ali  Opština Prokuplje vodi računa i o seoskim putevima i ulicama, te je tako za njihovo nasipanje  potrošeno oko 25 miliona dinara, a rebalansom budžeta biće izdvojeno još 15 miliona dinara u ove svrhe.

-Cilj nam je asfalt u svim ulicama, tako da ćemo i sledeće godine da nastavimo asfaltiranje onih ulica koje nisu bile planom predviđene za ovu godinu, naglasio je većnik Aranđelović i dodao da je u toku i izrada tehničke dokumentacije za izgradnju savremenog pijačnog kompleksa, koji će se sastojati od nekoliko objekata.

On će biti smešten na prostoru ispod srednje poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“.

- Idejna dokumentacija za most na Stražavačkoj reci, koji će povezivati ulice Veljka Vlahovića i Kopaoničku sa novom pijacom je u završnoj fazi, kao i za pristupne saobraćajnice i parking, a onda sledi i druga faza, koja će se sastojati od izgradnje objekata, naglasio je Aranđelović i dodao da je planirano  da ovaj projekat bude realizovan u naredne tri godine, a  početak radova se očekuje već u 2018. godini.  


« nazad