Понедељак, 17. 7. 2017.

U susret gradskoj slavi

 Na današnjoj sednici Organizacionog odbora za proslavu gradske slave Sveti Prokopije, razmatrani su predlozi za dodelu    Povelje Sveti Prokopije  i pohvalnica. Ova najveća priznanja  Opština Prokuplje tradicionalno dodeljuje  zaslužnim pojedincima i ustanovama, za doprinos   razvoju i afirmaciji opštine Prokuplje u protekloj godini.

 Takođe je odlučeno da budući domaćin gradske slave bude predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

-Velika je čast , radost i zadovoljstvo biti domaćin  gradske slave.  To je privilegija i blagoslov koji svako samo može poželeti, rekao je predsednik Simonović, zahvalivši se na ukazanoj časti i poverenju  .

On je takođe istakao da  Litija koja će ove godine po prvi put  prolaziti      ulicama  Prokuplja, zauzima najznačajnije mesto u slavskim svečanostima. Večernju liturgiju, uoči Svetog Prokopija, služiće vladika  Teodosije, a odmah potom ispred crkve će biti formirana Litija koja će prolaziti kroz grad. 

 U susret velikom prazniku  u Prokuplju  se uveliko odvijaju slavske svečanosti, u okviru kojih su organizovana sportska takmičenja i kulturna dešavanja. Tim  povodom  Služba za sport je i ove godine za učesnike u sportskim manifestacijama  obezbedila majice  sa simbolima  gradske slave i Opštine Prokuplje.  Ovom prilikom rukovodilac  ove Službe, Milorad Žugić, tradicionalno je  prve dve majice uručio predsedniku Opštine Prokuplje Aleksandru Simonoviću i  ovogodišnjem domaćinu  slave  Vladeti Stankoviću.

ooslava

 

 

 


« nazad