Петак, 21. 4. 2017.

Održana skupština penzionera

 penzioneriiiiiiii

Na Skupštini udruženja prokupačkih penzionera istaknuto je da se u prethodnom periodu posebna pažnja poklanjala poboljšanju materijalno-socijalnog položaja članstva.

Na odloženo plaćanje i po nižim cenama tokom prošle godine prokupački penzioneri kupili su oko 10 tona mesa i suhomesnatih proizvoda, 23 tone krompira, 160 kilograma pasulja i 170 tona uglja.

Penzionerima sa primanjima do 15.000 dinara besplatno je podeljeno dve hiljade paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Sredstva za kupovinu ovih namirnica obezbeđena su iz sopstvenih sredstava.

Formiranjem Saveza penzionera jugoistočne Srbije, koji okuplja udruženja Pirotskog, Topličkog, Nišavskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga,  pobošljaće se standard najstarijih stanovnika ovog dela naše zemlje.

Prokupačko udruženje je već ostvarilo kontakte sa mnogim srodnim organizacijama iz Kruševca, Čajetine, Kraljeva, Niša, Leskovca, Blaca, Merošine, Kuršumlije, Žitorađe i drugih opština, rečeno je na Skupštini.

Prilikom usvajajanja finansijskog plana, istaknuto je da su sredstva ove penzionerske organizacije namenski trošena i da je u kasi  krajem prošle godine ostalo više od četiri miliona dinara.

  


« nazad