Петак, 21. 4. 2017.

Drainčevi susreti u maju

raka_drainac___poruka

Na Savetu Drainčevih susreta rečeno je da je program majskog dela 48. književne manifestacije Drainčevi susreti pesnika, spreman  za početak.

Ovogodišnji susreti, kako je istaknuto, počeće tradicionalnim polaganjem cveća i poetskim programom na Drainčevom grobu u Beogradu. U Udruženju književnika Srbije istog dana u 18 časova biće održana promocija knjige „Antologija dobitnika nagrade Drainac 1996-2016“, dok će u kući Đure Jakšića od 20 časova svoje stihove  govoriti toplički pesnici.

Majski deo programa nastavlja se 4.maja u Prokuplju, kada će se dečiji pesnici Tode Nikoletić, Vlasta Cenić i Elizabeta Georgijeva, družiti sa mališanima iz Prokuplja, Žitorađe, Blaca i Kuršumlije.

U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ u 15 časova Piramida knjiga Narodne biblioteke Srbije svečano će uručiti prikupljene knjige prokupačkoj biblioteci. Majski susreti poezije od 17 časova biće preseljeni  u Narodni muzej Toplice, kada će Drainčevu poeziju kazivati Danilo Petrović, a za muzički program biće zadužen Aleksandar Miljković. Predstaviće se i Poetski teatar Biblioteke, a besedu o Draincu govoriće dr Gojko Tešić. Na istom mestu od 19 časova i 30 minuta biće održana tribina „Generacije 70-ih- Magistralni tokovi i dometi“, na kojoj će učestvovati Gojko Tešić, Dragan Bošković i Jelena Mladenović.

U programu Drainčevih književnih susreta uvrštene su i Sesije filozofskog društva, koje će biti održane 19. i 20. maja u Narodnom muzeju Toplice.


« nazad