Петак, 11. 4. 2014.

Апотека у Прокупљу обележила 65 година рада

Поводом обележавања 65 година од оснивања, Апотекарска установа у Прокупљу промовисала је данас увођење кол центра, саветовалишта за пацијенте и фармацеутских картона, чиме ће подићи стандард и још више приближити своје услуге пацијентима.
Поводом обележавања Дана установе пуштен је у рад нови редизајнирани сајт и уведен нови најсавременији информациони систем.
На конференцији за штампу директор Апотеке Златан Миљковић најавио је почетак рада фармацеутског кол центра, путем којег ће пацијенти из Топличког округа убудуће 15 сати дневно моћи да добију све информације о својствима и начину коришћења прописаних лекова.

DSC_7507

У циљу олакшица пацијентима Апотека је увела и фармацеутско саветовалиште у коме је пацијентима омогућен и непосредан контакт са фармацеутом у циљу добијања савета о коришћењу лекова.
- Уз пристанак пацијента, у фармацеутски картон уписиваће се његови лични подаци, подаци о његовим хроничним болестима, лековима, дозама, режиму дозирања, животним навикама пацијента и лековима и препаратима које користи самоиницијативно, казао је Миљковић. Он је навео да ће се на овај начин спречити могући проблеми у терапији и допринети адекватнијем и ефикаснијем лечењу пацијената.
Апотекарска установа Прокупље има 11 организационих јединица у све четири општине Топличког округа Прокупље, Куршумлија, Блаце и Житорађа. Због ефикасности у раду и савременог начина пословања, ове године од Министарства здравља Републике Србије проглашена је за најбољу у Србији.

DSC_7500

 


« назад