Четвртак, 7. 12. 2017.

Донација Јапана Пољопривредној школи

 psjapan3 

Први секретар Амбасаде Јапана у Србији Масајоши Јамато данас је свечано предао на коришћење  најсавременији трактор са савременом опремом ђацима и професорима Средње пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ .

У присуству заменика председника Општине Прокупље, Мирољуба Пауновића и већнице за образовање Општине Прокупље Маје Ранђеловић, ову вредну донацију, дар народа Јапана  примио је директор  школе Небојша Бјелић.

Осим трактора, јапанска амбасада је школи, у којој се у 18 одељења школује 407 ученика, за различита пољопривредна занимања,  донирала и савремени тробразни плуг и балирку-пресу чија укупна вредност износи 72.000 евра.

psjapan

-Захваљујем се  Општини Прокупље на напорима које улаже у побољшање услова образовања  и свима који су дали свој лични допринос како би ова донација дошла у праве руке. Ова вредна опрема обезбедиће још боље услове за квалитетније спровођење практичног дела наставе, рекао је Јамато и додао да очекује да ће добри односи помоћи у сарадњи између Јапана и Србије и да ће се и убудуће продубљивати и бити све квалитетнији и садржајнији.

-У име локалне самоуправе и грађана Прокупља захвалио бих се Амбасади и народу Јапана за све донације које су до сада упутили нашој општини , рекао је заменик председника Општине Прокупље  Мирољуб Пауновић.

Он је прецизирао да је овај пријатељски народ посебно помагао прокупачким основним и средњим школама као и здравственим установама.

Према његовим речима опрема коју је добила Пољопривредна школа је јако вредна и значиће много ученицима и професорима ове,  једне од најбољих  школа у Србији.

psjapan5

Такође је подвукао да су оваква савремена средства неопходна током стицања знања  у циљу  напретка и примене нових технологија  у пољопривредној производњи.

Директор школе Бјелић  је захвалио Амбасади Јапана и нагласио да је овакав вид савременог приступа у настави и прави пут до стицања квалитетног знања које је примењиво касније у пракси у циљу подизања квалитета пољопривредне производње у Србији.

Он је рекао да су велики допринос у остваривању овако добре сарадње са јапанском Владом дали Министарство пољопривреде и технолошког развоја  Републике Србије као и Општинa Прокупље.

 


« назад