Среда, 6. 12. 2017.

Обележен Дан волонтера

crveni%20krst%20jedinica%20(1)

Волонтери Црвеног крста Прокупље придружујући се глобалној акцији пригодним активностима у својим просторијама обележили су Међународни дан волонтера.

-Окупили смо наше волонтере како би још једном сви заједно скренули пажњу на значај таквих активности и њихову хуману вредност. Нашу организацију чине већином млади људи, чиме се поносимо, који ипак без подршке старијих и икусних чланова не би успели да достигну висок ниво наших услуга и без којих наша организација не би била оно што јесте, рекао је секретар Црвеног крста Прокупље, Драган Суботић.

Волонтери Црвеног крста Прокупље су средњошколци, студенти, а у свом саставу ова организација има и велики број основаца. Они су уједно и чланови Омладинске теренске јединице, Јединице прве помоћи и Подмлатка Црвеног крста.

 -Наши чланови су увек спремни да помажу људима и заједницама у кризним ситуацијама, да ризикују свој живот како би спасили друге и сачували њихову имовину о чему најбоље говори њихова несебична помоћ током поплава које су задесиле нашу општину 2014. године, рекао је  Суботић. 


« назад