Уторак, 5. 12. 2017.

Застава гвоздених дар министру одбране

 У знак захвалности за добру сарадњу, подршку и помоћ коју пружа општини Прокупље, министру одбране Александру Вулину председник општине Александар Симоновић поклонио је реплику заставе једне од најчувенијих јединица српске војске, 2. пешадијског пука „Књаз Михаило“ првог позива Моравске дивизије – чувеног Гвозденог пука.

gp2

Народни посланик др Дарко Лакетић и председник општине Александар Симоновић представљали су Топлицу и општину Прокупље на свечаној академији поводом Дана војних ветерана, у Задужбини Илије Коларца у Београду, на којој је одата почаст погинулим и умрлим војним ветеранима и уручена признања заслужним институцијама и традиционалним и ветеранским удружењима.

gp1

Србија је храброшћу својих људи превладала, побеђивала, опстајала и остајала - рекао је министар Вулин примајући заставу Гвозденог пука, и додао да оно што су други народи препуштали другима, да изборе њихову слободу, да им уцртају границе и кажу где и колико могу да живе - српски народ није препуштао никоме осим себи.

На свечаној академији прочитана је и честитка коју је председник Републике Србије Александар Вучић упутио војним ветеранима. У њој се, између осталог, наводи да су наши преци уложили храброст и одважност, као и своје животе за добробит Србије и потомака, урезавши своја имена у историју српског народа.

gp3

Уз министра одбране Александра Вулина, скупу су присуствовали потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са сарадницима, представници удружења ветерана, Министарства одбране и Војске Србије, као и гости из јавног, културног и верског живота.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« назад