Четвртак, 12. 10. 2017.

Одлично познају српску историју

igrice%2011

У Општини Прокупље данас је приређен пријем за учеснике турнира у друштвеним играма „Пробој Солунског фронта“ и „Битка на Дрини“, али и оне који су најлепше сликали и писали на тему „Топлички јунаци у борби за слободу“.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић је поздрављајући прокупачке основце и средњошколце рекао, да је овај дан велики за наш град, јер је управо на данашњи дан ослобођен у Првом светском рату.

-Ви сте данас велики победници, јер сте у друштвеним играма, које су везани за нашу историју, показали да сте најбољи. И ви сте потомци славних топличких јунака и тиме треба да се поносите, а ми ћемо се увек трудити да вас подржимо у свему што радите и показујете одличне резултате, јер ви сте наша будућност, истакао је председник Симоновић.

igrice%2012

Председник Савеза борачких организација Републике Србије Дејан Марјановић је нагласио да су се деца одлично снашла на турниру и да их следеће године очекује у Београду на међународном такмичењу, које ће бити одржано 15. септембра на дан пробоја Солунског фронта.

Најбољи такмичари у игрици „Битка на Дрини“ били су Матија Мамонтов и Константин Младеновић, друго место припало је Наталији Крстић и Иви Јовановић, а треће Уни Томић и Бошку Коковићу. У игрици „Пробој Солунског фронта“ прво место освојили су Николина Ђокић и Катарина Пејић, друго Вељко Златковић и Алекса Несторовић, а треће Никола Вранић и Стојан Ивановић.

Они који су најлепше писали на тему „Топлички јунаци у борби за слободу“ били су Јана Јовановић, Милица Радовановић и Милица Проловић, док су најлепше сликали Софија Јовановић, Милица Бабић и Данило Поповић.

igrice%2013

Награђени ученици, али и прокупачке школе су добили по један комплет игрица, како би се спремили за такмичење за наредну годину.

Председник Савеза борачких организација Републике Србије Дејан Марјановић се захвалио учесницима такмичења и нагласио да херојства наших предака неће бити заборављена, јер су прокупачки основци и средњошколци показали да знају и не заборављају своју прошлост и славну историју којом се сви поносимо.

Иначе, игрицу „Пробој Солунског фронта“ први су имали прилику да одиграју управо прокупачки ученици на јучерашњем турниру.

igrice%2014      


« назад