Уторак, 10. 10. 2017.

Јубилеј за понос

poljo%20111

Пољопривредна школа Радош Јовановић Сеља у Прокупљу обележила је 90 година постојања и успешног рада. Тим поводом у Дому културе одржана је свечана академија на којој су, осим ђака и професора школе, присуствовали заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима, представници топличких општина, пољопривредних школа из Свилајнца, Лесковца, Сврљига и других општина, привредног, јавног и друштвеног живота прокупачке општине.

Говорећи на академији директор школе Небојша Бјелић истакао је да се у овој образовној васпитној  установи у протеклих девет деценија уписало 24 хиљаде редовних и више од пет хиљада ванредних ђака.

poljo%20113

-Из учионица школе изашло  је прегршт дипломираних средњошколаца који су касније постали добри домаћини, врсни стручњаци, професори средњих школа и универзитета, истакнути јавни и културни радници, добри и поштени људи. Одржавање традиционано добрих ствари у школи и организовање нових активности које налаже савремени образовни и васпитни токови у настави су наш приоритет, који се континуирано спроводи у последње три године. Осим унапређења наставног процеса школа је у последње три године добила савремена наставна средства и учила,нове кабинете и опрему, фасаду и мокре чворове, а школска економија пољопривредне и друге неопходне машине за обављање практичне наставе, рекао је Бјелић истакавши да је школа у протеклих 90 година дала велики добринос развоју пољопривреде у овом делу Србије.

Према његовим речима у последњих неколико година школа кроз многе пројекте и донације унапређује свој рад.

За реализацију пројекта подршке ЕУ средњем стручном образовању у Србији школа је добила опрему у вредности од 100.000 евра, донацију јапанске вреде у вредности од 72 хиљаде евра, а Канцеларије за јавна улагања Владе Србије уложила је 9,5 милиона динара.

poljo%20115

-Сарадња са локалном самоуправом била је на изузетно високом нивоу. За реконструкцију мокрих чворова, подова, хидраната и набавку новог намештаја из буџета Општине издвојено је 6,5 милиона динара, изјавио је директор нагласивши да  су они у протеклом периоду имали добру сарадњу и са привредницима и установама из Прокупља и других топличких општина.

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић  истакао да је школа до сада увек била, а то ће бити и у наредном периоду, расадник добрих пољопривредних стручњака и домаћина које су своје знање и рад показивали и доказали на прокупачким и топличким пољима.

-Прокупачка општина је пољопривредни крај и највећи део њеног становништва бави се овом граном привреде. Због тога ће локална самоуправа увек подржавати и пружати адекватну помоћ развојним пројектима школе, изјавио је он.

На свећаној академији за подршку и помоћ у остваривању циљева и достигнућа у школи додељене су и захвалнице.

poljo%201144

Захвалнице су добили члан Општинског већа Општине Прокупље задужена за ресор просвете Маја Аранђеловић, Дом ученика средњих школа, пекара Паша, агенција Консултант-Аграр и ресторан Olimpic Redidense“ из Прокупља, млекара Лазар, дестилерија Мими и Мија из Блаца, Планинка из Куршумлије и Вино калем из Великог Дреновца код Трстеника.

Поводом јубилеја школе штампана је монографија Пољопривредне школе под називом 90 година рада аутора проф. Сибина Р. Шовића. Директор Небојша Бјелић за некадашње професоре приредио је пријем у школи. У богатом културно-уметничком програму учествовали су ученици школе. 

poljo%201122 

 

 


« назад