Среда, 13. 9. 2017.

Квалитет на првом месту

vinogradi

Берба раних сорти грожђа почела је у Топличким виноградима у Гојиновцу који се простиру на укупној површини од 35 хектара.

Грожђе сорте шардоне и кабарне-бело биће убрано са површине од  10 хектара.

- Због пролечних мразева овогодишњи род појединих сорти биће мањи и до 50 одсто. Високе температуре забележене у последња три месеца допринели су да квалитет грожђа буде изузетно добар, рекао је менаџер у Топличким виноградима Драган Ковачевић и додао да проценат шећера у убраном грожђу износи 23, 5 процената.

vinogradi1 vinogradi2

 Према његовим речима главна берба очекује се у првој половини октобра. Ковачевић напомиње да укупно очекује род од 120 до 130 хиљада килограма грожђа и производњу од око 80 хиљада литара различитих врста квалитетног вина. Производња ће се обавити у сопственој винарији која се простире на површини од 8.000 метара квадратних.

-Захваљујући агротехничким и другим заштитним мерама, примених нових технологија, повољним временским условима током лета и раду запослених овогодишњи род ће бити најквалитетнији од постојања фирме, изјавио је он додавши да је прва берба била пре шест година.

Вино Топличких винограда, које има ознаку геогравског порекла, бити пласирано и на тржиште Шпаније, Немачке, Кине, Црне Горе, Чешке и других земаља.

  


« назад