Уторак, 12. 9. 2017.

Невреме нанело штете

nevreme%2011

Радници ЈКП „Хамеум“ су од раних јутарњих сати на терену и ужурбано раде на чишћењу јавних површина после синоћних временских непогода. Невреме које је задесило територију општине Прокупље изазвало је и прекид у снабдевању електричном енергијом, због чега је и водоснабдевање појединих делова града било у прекиду.

-Синоћ око поноћи отклоњен је квар на пумпној станици „Бумбурек“ и подземним бунарима „Грчки млин“, настао услед снажног олујног ветра. У току ноћи нормализовано је водоснабдевање које је било обустављено због прекида електричне енергије, саопштили су надлежни у ЈКП „Хамеум.“

На водоводној мрежи  дошло је до квара у улици Мраморској и Алексе Шантића, који су отклоњени у поподневним сатима. Екипе ЈКП „Хамеум“ данас раде на отклањању кварова на водоводној мрежи у  Карађорђевој, Појатској, Француској улици, као и у улици Иве Андрића и 9. октобар. 

Олујни ветра чупао је стабла, ломио гране са дрвећа, носио цреп са кровова кућа а у центру града оборен  је  један од највећих билборда. Олуја је оштетила и зграду Апотеке, поломљен је семафор-сат који је грађане обавештавао о тачном времену и температури, а оштећен је и део фасаде. Овакво невреме са јаким ударима ветра не памте ни стари Прокупчани.

nevreme%2012   nevreme%2013  nevreme1%204

 

 


« назад