Уторак, 12. 9. 2017.

Школа глуме у Дому културе

skola%20glume%201

Трећу годину заредом, са почетком школске године у прокупачком Дому културе почиње  да ради школа глуме. Она је отворена за све ученике основних школа, који воле сцену и сценски наступ, а уз то су талентовани за ову врсту уметности.

Као и до сада, са младим глумцима радиће професионална глумица Тијана Петровић, а круна заједничког рада и овај пут биће представљена  годишњим испитом, који ће се састојати од представе.
Школа глуме Дома културе настала је на традицији Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ са циљем културно-уметничког образовања, јачања потенцијала и развоја личности деце и младих. Кроз упознавање и практиковање техника глумачког заната у овој школи ће полазници радити на развоју многих стваралачких способности, које ће им омогућити да претходно стечена знања, употребе на нов и оригиналан начин.
Програм школе глуме при Дому културе заснован је на принципима рада Академије уметности и прилагођен је деци основношколског узраста. Посебно важно, како наводе у Дому културе, јесте практична примена наученог, која се остварује у виду јавних наступа.
Сви који воле сцену још увек могу да се упишу у ову школу глуме чији часови ће бити организовани у Дому културе. Телефон на који се можете ближе информисати је 027 324/370 и 027/321/086 од 7 часова и 30 минута до 20 часова, као и лично у просторијама ове установе културе у Прокупљу. 
skola%20glume%202
 

« назад