Петак, 11. 8. 2017.

Асфалтирање прокупачких улица

radovi%20ulica%201 radovi%20ulica%202

 Како наводи члан Општинског већа за инфраструктуру у Општини Прокупље Милан Аранђеловић, до краја месеца септембра, у Прокупљу ће бити асфалтирано седам улица.

-Оне улице које су планиране да буду асфалтиране у овој години, биће и завршене. Реч је о Видовданској, Јеврејској, Мостарској, Божурској, затим Појатској, Нишавској и Моравској улици. Биће асфалтирано више од два километра, рекао је Аранђеловић и додао да је укупна вредност ових радова, који ће се финансирати из буџета Општине Прокупље 45 милиона динара.

Упоредо са асфалтирањем обавља се и крпљење ударних рупа, најпре у најпрометнијим, а онда и мање прометним прокупачким улицама.

radovi%20ulica%203 radovi%20ulica%204

Приоритет је град, али  Општина Прокупље води рачуна и о сеоским путевима и улицама, те је тако за њихово насипање  потрошено око 25 милиона динара, а ребалансом буџета биће издвојено још 15 милиона динара у ове сврхе.

-Циљ нам је асфалт у свим улицама, тако да ћемо и следеће године да наставимо асфалтирање оних улица које нису биле планом предвиђене за ову годину, нагласио је већник Аранђеловић и додао да је у току и израда техничке документације за изградњу савременог пијачног комплекса, који ће се састојати од неколико објеката.

Он ће бити смештен на простору испод средње пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“.

- Идејна документација за мост на Стражавачкој реци, који ће повезивати улице Вељка Влаховића и Копаоничку са новом пијацом је у завршној фази, као и за приступне саобраћајнице и паркинг, а онда следи и друга фаза, која ће се састојати од изградње објеката, нагласио је Аранђеловић и додао да је планирано  да овај пројекат буде реализован у наредне три године, а  почетак радова се очекује већ у 2018. години.  


« назад