Петак, 14. 7. 2017.

Почеле Славске свечаности

sahisti%201

Традиционалним турниром најмлађих чланова Шах клуба „Топличани“ у центру града почело је овогодишње обележавање градске славе Свети Прокопије.

-Велико ми је задовољство што имам част да као овогодишњи домаћин градске славе Свети Прокопије, будем са најмлађим спортистима, шахистима  и да заједно отворимо Славске свечаности у част заштитника нашег града. Поносан сам на чињеницу да у нашем граду имамо такву светињу, као и да носимо име по Светом Прокопиј. Болео бих да сви  заједно делимо исто осећање, рекао је домаћин славе Свети Прокопије Владета Станковић и пожелео да Славске свечаности у част Светог Прокопија протекну у духу православља и традиције нашег народа.

sahisti%202

По речима Ане Бендераћ тренера младих шахиста на овом брзопотезном турниру учешће је узело 18-оро деце узраста од 4 до 14 година а у конкуренцији дечака прво место је припало Вељку Пауновићу, друго Бранку Јовановском док је треће место изборио Лазар Ђедовић. Код девојчица највише је показала Петра Јовановска друога је била Анастасија Стошић док је треће место припало Ањи Николић.

sahisti%203

- Ми смо почаствовани што отварамо славске свечаности са овом дивном децом. Овим враћамо у неку руку дуг према Општини Прокупље која нам је свесрдно помагала да одржимо школу шаха,рекао је Новица Радосављевић председник ШК Топличани.

 sahisti%204

 


« назад