Петак, 14. 7. 2017.

Почињу овогодишње славске свечаности

bilbord%20slava%20(3)

Отварањем јубиларне 20. ликовне колоније „Божа Илић“ на  Белом Камену, вечерас ће почети овогодишње славске свечаности.

-Колонија ове године почиње на дан смрти великог сликара Боже Илића, а у оквиру програма обележавања градске славе Св. Прокопије. Међународног је карактера, јер су учесници колоније и овај пут допутовали  из различитих земаља. Већ неколико година уназад у раду ове надалеко познате и значајне колоније учествују сликари из Мексика, Бугарске и Македоније. На овој јубиларној учествоваће и сликари из Бања Луке, Београда и Прокупља, рекао је  историчар уметности у Народном музеју Топлице и руководилац колоније Драган Поповић.

Ликовна колонија, која носи име великог сликара Боже Илића, ове године биће завршена на сам дан градске славе Св. Прокопије.

 У оквиру програма обележавања овогодишњих славских свечаности, вечерас у 18 часова биће одржан и шаховски турнир у центру града на коме ће учествовати млади шахисти Прокупља. За сат времена касније заказан је  рукометни сусрет ветерана између Рукометних клубова „Топличанин Прокупље“ и „Рембес Ресавица“ у спортској хали „Др Зоран Ђинђић“.

Програм обележавања градске славе Св. Прокопије, биће настављен већ у понедељак богатим културним и спортским садржајима, трајаће у току целе недеље, а завршиће се  21. јула уручењем Плакете Св. Прокопије и похвалница.       


« назад