Четвртак, 18. 5. 2017.

Две бронзе за боксере

bokseri

На појединачном првенству у боксу за мушкарце узраста пионира, школараца и младих и за жене свих узраста које је одржано у Крагујевцу боксери Топличанина освојили су две бронзане медаље.

У конкуренцији јуниора у категорији до 57 кг. бронзу је освојио Филип Арифи док је у категорији до 66 кг. такође у конкуренцији јуниора исти успех остварио и донео бронзу Елвин Садиковић.

Тренер боксера Топличанина Зенко Мутић задовољан је постигнутим резултатима и каже да су боксери Топличанина у полуфиналним борбама били потпуно равноправни и да су нијансе и судијске процене одлучиле ко ће у финале.

На првенству је укупно било 165 учесника оба пола из 53 клуба, а у програм је ушао 161 такмичар.Масовност је основна одлика овог шампионата при чему је због разлике у класи супарника било и јако много прекида, предаја и неизлазака на ринг. Тренд опадања броја боксера из претходних година је ове године дефинитивно заустављен, чини се да се интересовање за племениту вештину полако враћа што резултира повећаним бројем такмичара у нижим узрастима у односу на претходне године.

 

« назад