Среда, 17. 5. 2017.

Превентивна акција „Матура“

matura%201111 matura%20prva

 Матуранти ће и ове године традиционално прославити завршетак школовања. С циљем да тај радосни догађај протекене без инцидената и да ученици са прославе матуре понесу најлепша утиске, Министарство унутрашњих послова спроводи  превентивну акцију „Матура“ у свим средњим школама у Србији.

-Полицијска управа у Прокупљу и ове година спроводи превентивну акцију  „Матура“ за ученике свих средњих школа на територији Топличког округа, која се реализује од 28. априла до 9. маја. До сада смо одржали бројна предавања и трибине на тему злоупотреба алкохола и опојних дрога, нарушавање јавног реда и мира, вршење кривичних дела и прекршаја, с циљем да период матурских прослава протекне у најбољем реду, казала је официр ПУ Прокупље, Валентина Радић.

matura1 matura2

Она је овом приликом истакла да након превентивног дела акције у оквиру којег су одржана предавања, следе и акције на терену, што значи да ће припадници ПУ Прокупље бринути о безбедности матураната и испред школа, у школским двориштима, као и у објектима где се одржавају прославе.

Данашње предавање било је намењено ученицима Медицинске школе „Др Алекса Савић“, на којем су се ученици упознали са опасностима и последицама   конзумирања психоактивних супстанци и опојних дрога, кршења јавног реда и мира и непоштовања саобраћајних прописа. Безбедност ученика на територији  општине Прокупље приоритет је  током целе школске године. Тим који је реализовао ову акцију чине припадници ПУ Прокупље, Валентина Радић, Дејан Живковић, Александар Лекић и Саша Миленковић. 


« назад