Среда, 17. 5. 2017.

Концерт, промоција књиге и археолошка поставка

 evergrin(2)

У оквиру програма манифестације „Музеји Србије десет дана од 10 до 10“, Народни музеј Топлице је за данас, припремио још једну музејску учионицу за основце, у којој ће се упознати са тим шта је то музеј и шта се чува у њему. Њен почетак заказан је за 13 часова и 30 минута.

За сат времена на истом месту прокупачки основци ће кроз практичну учионицу учити о српским народним ношњама. Јавни час који носи нази „Светлост кроз науке“, који је припремила Основна школа „Милић Ракић Мирко“ биће одржан у 17 часова.

Љубитеље поезије у 19 часова на истом месту очекује промоција збирке песама и есеја „Еринерунг“, аутора Илије Фонламова Францисковића из Ниша, првог лауреата Међународне награде за поезију „Венац-Вијенац-Венец“. Организатор ове промоције је Књижевно друштво „Раде Драинац“. Концерт Музичке школе „Корнелије Станковић“, који сваке године напуни галерију музеја до последњег места, биће одржан у 20 часова.

Четвртак 18. мај, Међународни дан музеја, испуњен је интересантним дешавањима још у преподневним часовима. Тако ће у 11 часова заинтересовани моћи да чују предавање историчарке Марије Петровић на тему „Жене у Топличком устанку 1917. године“. Већ сат времена касније биће отворена поставка „Археолошка налазишта општине Прокупље“. Поводом Међународног дана музеја у 17 часова, директор Дарко Жарић разговараће са посетиоцима о томе шта би желели да виде у нашим галеријама.

Поетско-музичко вече у 18 часова организује пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља“, под називом „Изгрејала сјајна месечина“. Овај дан биће завршен још једном поетско-музичком вечери, коју је припремио  Дом ученика средњих школа у Прокупљу.Оно је заказано за  20 часова.   


« назад