Среда, 17. 5. 2017.

Година успеха

akademija%20duuu%201 akademija%20duuu2

Свечаном академијом којој су присуствовали заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић, већнице Маја Ранђеловић и Милица Ерић, директори домова ученика из Новог Сада, Сремске Митровице, Зајечара, Ниша, Алексинца, Лесковца, Врања, Пирота и других општина са југа Србије, директори прокупачких средњих школа и многобројни родитељи, обележена је годишњица рада Дома ученика средњих школа у Прокупљу.

akademija3 akademijaduu4

Директорка установе Јелена Вуковић истакла је да су у протеклих годину дана остварили изузетне резултате, не само у школским, него и ваннаставним активностима.

- Од октобра 1953. године до данас, више хиљада ђака средњих школа из Прокупља било је смештено у Дому. Посебну захвалност дугујемо утемељивачу установе Драгољубу Дабићу, бившим радницима и пензионерима. Без њих не бисмо могли нити бисмо успели да понудимо овакве услове и стандарде садашњим и будућим генерацијама ученика, рекла је она и нагласила да су се запослени и ученици у протеклих годину дана трудили да кроз разне презентације, радионице, приредбе покажу вредности, знање, умеће и таленат које су показали грађанима Прокупља и на разним такмичењима.

Она је посебно истакла значај запослених који су дали пун допринос да средњошколци имају све услове за боравак деце у установи.

- Радници су родитељи, отац, мајка, старији брат или сестра деци. Свих 140 корисника упућени су на васпитаче, стручне сараднике и све запослене. Поносна сам на рад свих радника и успехе који улазе у анале овог Дома и резултате који су постигнути на регионалним и републичким домијадама ове године.

У свом говору Јелена Вуковић посебно је нагласила допринос надлежних државних органа у стварању добрих услова за рад установе.

- Влада Републике Србије сваког месеца партиципира у највећем делу трошкове смештаја и исхране ученика. Као потврду и доказ бриге о условима рада и боравка у Дому показали су својим доласком и обиласком установе министар просвете и технолошког развоја Младен Шарчевић и помоћник министра просвете задужен за ученички стандард Љубиша Антонијевић, рекла је она и додала да у најскорије време очекује почетак нових радова за још боље услове живота и рада запослених и ученика.

На академији је приказан и документарни филм под називом Интернат некад и сад аутора Дејана Дабића, сина оснивача Дома Драгољуба Дабића. У снимању филма учествовали су још и Жикица Јовановић, Бранислав Росић и Александар Стоиљковић.

У богатом културном програму учествовали су ученици Дома ученика средњих школа Прокупља.   

akademija5


« назад