Петак, 17. 3. 2017.

Публика уживала у комедији „Каскадер“

kaskader1 kaskader2

Премијера представе „Каскадер“ , коју су по тексту Братислава Петковића, а у режији Милана Илића Трше, припремили глумци  Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“, одржана је синоћ у препуној сали Дома културе у  Прокупљу.

Љубитељи позоришне уметности имали су прилику да уживају у изванредно написаној причи о романтичарској генерацији осамдесетих година прошлог века. Главни лик, Миле Шејн , дублер и каскадер у многим филмовима, иако у годинама, прича своју болну  и сетну биографију. Сан о слави, богатству и женама га не напушта . Причајући саговорницима о својим великим успесима, покушава да прикрије беду и трагедију своје свакодневнице. Једина реалност је за њега сан о филмаџијама, ма каква била.

kaskader3

 Ансамбл представа, динамична, духовита, у појединим моментима урнебесна, насмејала је и подигла на ноге прокупачку публику.

-Ради се о каскадеру који је на заласку каријере. То је једна плејада веома добрих,  жестоких момака у Београду , али силом прилика нису се сви добро снашли. Један од њих је Миле Шејн  који је остао у прилици једино да „ попуњава рупе“ и да лаже о својим каскадерским могућностима, рекао је режисер Милан Илић Трша и овом приликом се захвалио прокупачкој публици која их подржава и поштује њихов рад, али и глумцима који су дали све од себе да изнесу овај пројекат и представе публици живот иза сцене. Ова динамична и духовита представа насмејала је и подигла прокупачку публику која  је  аплаузом изразила одушевљење.

- Аутор текста по коме је представа "Каскадер" настала, Братислав Петковић, уступио је прокупачком Дому културе свој текст без накнаде за ауторска права и овом приликом му се захваљујемо - рекла је већник за културу Општине Прокупље Милица Ерић. 

kaskader111

А живот иза сцене представили су, Зоран Раденковић, Ивана Тасковић, Александар Јакшић,  Предраг Славковић, Јована Јашаревић, Ивица Илић, Срђан Бактијаревић, Љубиша Дамњановић , Мићко Ковачевић, Александра Момчиловић. За музику се побринуо Бобан Костић, расвету Драган Бабић, аранжман Витомир Митић, шминка Данијела Митић, редитељ  и сценограф Милан Илић Трша.

Публика ће имати прилику да види и филм о овој представи,  под називом „Глумац је глумац“ у којем је садржан цео пројекат, почев од самих проба , све  до премијере којом  се филм и завршава.

  

 

 


« назад