Среда, 15. 3. 2017.

Обележен Светски дан потрошача

potrosaci1 potrosaci2

Општинска организација потрошача Прокупља делењем пропагандног материјала  обележила је Светски дан потрошача.

Председница прокупачке организације Снежана Апостоловић рекла је да је један од циљева обележавања упознавање грађана са основним потрошачким правима.

- Током прошле године због неисправности производа, истека рока употребе и нејасне декларације имали смо рекламацију од скоро 180 Прокупчана. Највећи број рекламација одосио се на мобилне телефоне и компјутере, затим на кућанске апарате (електричне шпорете и фрижидере) и обућу, изјавила је она и додала да је око 90 одсто рекламација решено у корист потрошача.

Према њеним речима организација, која ове године обележава 20 година постојања и рада, у свом раду имала је добру сарадњу са локалном самоуправом и многим републичким инспекцијама, а нарочито са тржишном инспекцијом, као и са власницима великих трговинских предузећа.

- За сваку похвалу је гест С.З.Т.Р. Чутурау чијим објектима су пре два дана цене многих производа биле ниже и до 50 одсто, рекла је Апостоловић истакавши да је ова акција обрадовала све потрошаче.

Рекламације на купљене производе грађани могу да упуте Општинској организацији потрошача на телефон 027/ 321-637 или о64/ 2077003.

 

   


« назад